Varkenshouderij

Nieuws

Westfleisch stelt onafhankelijk onderzoek naar mogelijke beïnvloeding Autofom

Münster – Westfleisch erkent dat er mogelijk iets is misgegaan met de Autofom-classificering van de varkens in de slachterij in Coesfeld. Om dat definitief vast te stellen is een onderzoekscommissie aan het werk gezet.

Deze wordt geleid door de vice-voorziter van de boerenbond WLV en wordt bemand door deskundigen van de Landbouwkamer Noordrijn-Westfalen.

De controle-instantie van de deelstaatsoverheid heeft de reiniging van de geslachte varkens met water op de Autofom-band verboden. De instantie meent dat door het water de classificering kan worden beïnvloed.

Het concern gaat er vooralsnog echter van uit dat de leveranciers geen financiële schade is berokkend. Tevens ontkent het concern dat de productie door de gebeurtenissen op enigerlei wijze moest worden beperkt.

Nadat de autoriteiten problemen met de Autofom-apparatuur constateerden, is verdergewerkt met de niet-geautomatiseerde classificeringsmethode (Fom).

Of registreer je om te kunnen reageren.