Varkenshouderij

Nieuws

PVV: onderzoek naar jonge biggen

Doetinchem – De Commissie Varkenshouderij van het Productschap Vee en Vlees (PVV) wil in de vergadering van februari de financiering van onderzoek ten behoeve van het opkopen van jonge biggen bespreken.

Dat onderzoek moet inzicht geven in de methodiek van het vervroegd afvoeren van biggen en de effecten hiervan op de technische en financiële resultaten op zeugenbedrijven. Bij groen licht kan het onderzoek in de eerste helft van 2012 worden uitgevoerd. Het exacte tijdspad en de begroting zijn nog niet vastgesteld.

Aan- en verkoopvereniging Unifar heeft afgelopen zomer een plan gelanceerd voor opkoop van achterblijvers en biggen met mankementjes. Dat moet bijdragen aan onder andere een hogere gezondheid op zeugenbedrijven en een betere kwaliteit mestbig.
Lees meer over het Unifar-initiatief in Boerderij van deze week.

Of registreer je om te kunnen reageren.