Varkenshouderij

Nieuws 359 x bekeken

Natuur en Milieu: weinig duurzame varkensrollade

Amsterdam – Consumenten die voor de uitgebreide kerstmaaltijd een ’duurzame’ varkensrollade willen, kunnen daarvoor alleen bij Coop en Deen terecht, aldus de stichting Natuur en Milieu.

Volgens de organisatie boekten grote ketens als Albert Heijn en Jumbo wel vooruitgang door het stellen van hogere dierenwelzijnseisen, maar stellen ze nog weinig eisen op het terrein van milieu.

De organisatie vindt rollades alleen volledig duurzaam wanneer ze voorzien zijn van het EKO- keurmerk of Milieukeur, aldus Sijas Akkerman van Natuur & Milieu. Akkerman wijst erop dat het een ster Beter Leven-kenmerk, dat Albert Heijn en Jumbo hanteren niets zegt over de mate van milieubelasting.

De minst ’duurzame’ rollades worden volgens de organisatie verkocht door de Duitse discountketen Aldi en de keten C1000, bekend van de kiloknallers.

In een aparte actie wijst Wakker Dier op kwarteleieren bij supermarkt Lidl die van kippen uit een legbatterij komen. Lidl had de kwarteleieren vanwege de Kerst in het schap gebracht en aangeprezen.

Eerder maakten Albert Heijn en Deen dezelfde fout. Alle partijen haalden na de tip van Wakker Dier de eieren uit het schap. In 2004 zegden alle supermarkten toe geen legbatterij-eieren meer te verkopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.