Varkenshouderij

Nieuws 212 x bekeken

Justitie onderzoekt onregelmatigheden AutoFom bij Westfleisch

Münster – Justitie gaat onderzoek doen naar de onregelmatigheden die zijn geconstateerd bij de AutoFom-classificering in de Westfleisch-vestiging in Coesfeld.

De controle werd twee weken geleden gedaan door de vleescontroleautoriteiten van Noordrijn-Westfalen. De controleurs menen dat er diverse dingen niet in orde waren met de keuringsapparatuur, zodat de classificering mogelijk in het nadeel van de leveranciers is uitgevallen.

Het magazine Der Spiegel besteedt ook aandacht aan de kwestie en gelooft dat de varkenshouders tussen de 1 en 2 euro per varken te weinig hebben gekregen. Westfleisch gaf eerder al aan dat het in geval van een justitieel onderzoek bereid is alle medewerking te verlenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.