Varkenshouderij

Nieuws 279 x bekeken

Deense sector verwacht veel van export naar China

Kopenhagen – De Deense landbouwexport naar China blijft de komende jaren flink groeien. Dat verwacht boeren- en verwerkersfederatie LF.

De organisatie voorziet tot 2016 jaarlijks een groei van rond de 22 procent, zoals ook de afgelopen paar jaar al het geval was. Dit jaar komt de exportomzet in Denemarken naar verwachting uit op een kleine 1,5 miljard euro en als de prognose blijkt te kloppen in 2016 op 4 miljard euro, gerekend in de prijzen van 2010.

De belangrijkste exportproducten op de Chinese markt zijn voor Denemarken nertsenbont, onbewerkte huiden en bijproducten uit de varkensslachterijindustrie zoals varkenskoppen, -tenen en –oren, die moeilijk elders zijn af te zetten, maar zeer gevraagd zijn in China. Naarmate de welvaart groeit zal echter ook de vraag naar voeding met een hogere waarde toenemen, denkt LF.

Of registreer je om te kunnen reageren.