Varkenshouderij

Nieuws

Vaccinering Duitse wilde zwijnen tegen varkenspest levert resultaat op

Münster – De vaccinering van wilde zwijnen tegen varkenspest in de Rijnoeverregio’s in Duitsland heeft goede resultaten opgeleverd.

De laatste keer dat wilde zwijnen bij de tests virusdragers bleken was in juli 2009 in Noordrijn-Westfalen en september 2009 in Rijnland-Palts. Nadien was geen enkele test positief meer. Een en ander blijkt uit berichtgeving van de Landbouwkamer Noordrijn-Westfalen in bondsorgaan Landwirtschaftliches Wochenblatt Westfalen-Lippe.

Als zich niet alsnog nieuwe virusvondsten aandienen kunnen de vervoersrestricties voor de varkenshouderij in de gebieden in kwestie medio volgend jaar worden opgeheven. De vaccinering gebeurt via het uitleggen van aas.

Of registreer je om te kunnen reageren.