Varkenshouderij

Nieuws 1342 x bekeken 1 reactie

Preferent KI en Varkens KI Service beëindigen samenwerking

Lierop – Preferent KI in Lierop en Varkens KI Service in Staphorst beëindigen hun samenwerking.

Preferent KI, eigendom van Harry van Gennip, concentreert al zijn activiteiten in Lierop. Eigenaar Wim Reesink van Varkens KI Service in Staphorst wil zelfstandig doorgaan met zijn bedrijf. Tussen beide bedrijven, die sinds 2008 met elkaar samenwerkten, is een conflict over de financiële afwikkeling van de samenwerking.

Reesink eist van Preferent een vergoeding van 250.000 euro voor goodwill en geleden schade. De rechter zal over twee weken uitspraak doen in een kort geding, maar beide partijen geven aan ook met elkaar in gesprek te zijn.

Preferent KI leed enkele jaren geleden stevig omzetverlies als gevolg van negatieve publiciteit. De laatste jaren is het bedrijf weer aan het groeien. Volgens technische man Peter Bakker boekt Preferent dit jaar een groei van 25 procent. ”We zien ons echter wel genoodzaakt te bezuinigen en te herstructureren.”

Wim Reesink vindt het op zich jammer dat de samenwerking met Preferent is beëindigd. Hij wil zelfstandig doorgaan met zijn bedrijf en heeft ondermeer het dealerschap verworven van German Pietrain. Zijn zoon Jelte Reesink werkt zelfstandig met zijn bedrijf KI-mobiel.

Eén reactie

  • no-profile-image

    fokker zuiden

    cowboys..............

Of registreer je om te kunnen reageren.