Varkenshouderij

Nieuws 475 x bekeken

Groen licht voor mestverwerkingsinstallatie in Deurne

Deurne – De gemeente Deurne heeft een milieuvergunning afgegeven aan maatschap Van den Eijnden voor de bouw van een mestverwerkingsinstallatie.

Van den Eijnden heeft een handelsbedrijf in biggen, zeugen en vleesvarkens in Deurne. De mestverwerkingsinstallatie is gepland op de locatie waar de maatschap eerder een varkensbedrijf had.

Volgens van den Eijnden is er veel vraag naar mestverwerking in de regio. Omringende varkenshouders hebben al interesse getoond om gebruik te maken van de installatie. De mestverwerkingsinstallatie heeft een capaciteit van 45.000 ton mest.

Het besluit van de gemeente Deurne ligt vanaf vrijdag zes weken (tot 5 januari) ter inzage in het gemeentehuis. Bezwaarmakers kunnen in beroep gaan bij de Raad van State. Daarna begint de aanvraag voor een bouwvergunning. Van den Eijnden hoopt volgend jaar te beginnen met de bouw van de installatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.