Varkenshouderij

Nieuws 284 x bekeken

Fransen eten steeds minder vlees

Parijs – De Franse vleesconsumptie blijft dalen. Vooral de aankopen van hamburgers, goed voor een derde van de totale vleesaankopen, krijgen flinke klappen met tot nu toe dit jaar een daling van bijna 9 procent in volume. Ook lams- en varkensvlees zijn uit de gratie met dalingen van ruim 7 procent en 3 procent.

Volgens de Franse vleesorganisatie SNIV komt dat vooral door de hogere winkelprijzen voor vlees. ”De consument constateert dat en gaat in deze slechte economische tijden minder kopen.” De SNIV berekent dat de winkelprijzen voor rund- en varkensvlees sinds begin dit jaar met 2 tot 2,5 procent omhoog zijn gegaan terwijl lamsvlees meer dan 7 procent duurder is geworden.
Die hogere winkelprijzen zijn, aldus de SNIV, weer direct verbonden aan de nog steeds oplopende prijzen voor vee, een tendens die deze week ook weer uit cijfers van de agrarische infodienst Agreste tevoorschijn is gekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.