Varkenshouderij

Nieuws 215 x bekeken

Deens onderzoek mikt op nauwkeurigere aminozureninzet in mengvoer varkens

Aarhus – De Deense landbouwresearch zet in op de ontwikkeling van een nauwkeurigere en snellere manier om de optimale samenstelling van het mengvoer voor varkens met aminozuren te bepalen.

Daarvoor zal worden geprobeerd fysiologische markers in het bloed en de urine van met verschillende hoeveelheden aminozuren gevoederde dieren te identificeren. De proeven worden na twee dagen genomen en moeten zo ook aanzienlijk sneller uitsluitsel geven dan nu. De huidige methodes komen erop neer dat de voersamenstelling na vier weken wordt getest aan de hand van de groei. Optimalisering van de aminozuren is zowel economisch als vanuit het oogpunt van het milieu interessant, aldus de onderzoekers van de landbouwfaculteit van de universiteit in Aarhus. Het project begint in januari en heeft een looptijd van twee jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.