Varkenshouderij

Nieuws

China importeert in 2012 ruim 1 miljoen ton varkensvlees

Peking – De Chinese import van varkensvlees zal in 2012 stabiliseren op het niveau van 2011 en daarmee uitkomen tussen 1 en 1,1 miljoen ton.

Dat stelt vicevoorzitter Ma Chuang van de Chinese Animal Agriculture Association, een organisatie vaag vergelijkbaar met het PVV, in antwoord op vragen van Boerderij.

Chuang erkent dat de Chinese varkensstapel krimpt doordat backyardfarmers sneller stoppen dan de professionele bedrijven in dieraantallen groeien. ”Maar dat betekent niet dat de totale productie sterk daalt.” De import is het laatste kwartaal dan wel fors groter dan een jaar eerder, ze is op dit moment volgens Chuang weer terug op het oude niveau doordat varkenshouders na prijsdalingen versneld leveren.

Ook over uitbraken van PRRS en mond- en klauwzeer maakt de varkenshoudersvoorman zich geen grote zorgen. ”Die zijn minder wijdverspreid dan de Rabobank in haar laatste outlook stelde.” Entprogramma’s tegen beide ziekten zijn ingesteld. ”Die zullen niet van korte duur zijn”, aldus Chuang. ”Maar we gaan wel de meest gevaarlijke tijd van het jaar in op het gebied van ziektebeheersing.”

Of registreer je om te kunnen reageren.