Varkenshouderij

Nieuws 361 x bekeken 1 reactie

’2012 wordt jaar met stijgende varkensvleesprijzen’

Randers – De vooruitzichten voor de varkenshouderij zijn volgend jaar zeer goed. Die prognose ventileert directietopman Kjeld Johannesen van Danish Crown.

Danish Crown neemt volgende week al een voorschot op de positieve verwachtingen met een verhoging van de Deense vleesnotering met 2,7 cent naar € 1,48 per kilo. Dat is de hoogste notering sinds begin september 2001.

Als het gaat zoals Johannesen verwacht, stijgt het vleesprijsniveau in 2012 onverdroten verder. Johannesen: ”Laat het me zo zeggen dat ik de afgelopen vele jaren geen sterkere onderliggende markt heb gezien als nu en daarom geloof ik ook dat de mogelijkheden er zijn.” Niettemin houdt hij wel een slag om de arm, namelijk de gang van zaken in China.

Het optimisme bij sommige Deense varkensmarktanalisten kan desondanks niet op. Zij voorzien voor de Duitse markt (met Denemarken op een kleine achterstand) een prijsstijng naar € 1,75 à € 1,80 en sluiten niet uit dat het ook € 2,15 euro kan worden als zich een prijsstrijd ontketent zoals ook de graanmaarkt heeft laten zien.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hahahha eerst zien dan geloven zelfde geintje haalde men een jaar of drie geleden ook uit . Toen stond die vent van vion met zn dikke kop te preken dat de varkens naar 2 euro zouden gaan. Ze zijn vlgs mij gewoon bang dat door de daling van het aantal varkens ze er een duppie bij moeten gaan doen . Ik vertrouw deze gasten niet . Ze proberen stemming te naken dat boeren meer varkens gaan opleggen door het verhaal te linken met de graanprijs . Gaat niet werken de praktijk leert anders . De graanprijs heeft alleen maar invloed op de voerwinst en NIET op de varkensprijs. Pas op met deze door de farmaceuten, voerfabrieken en slachterijen ondersteunende onderzoeken.

Of registreer je om te kunnen reageren.