Varkenshouderij

Nieuws 350 x bekeken

Wageningen zoekt nieuwe hokverrijking varkens

Wageningen – Op initiatief van biologische varkenshouders heeft Wageningen UR Livestock Research een prijsvraag uitgeschreven over hokverrijking voor varkens.

De prijsvraag is bedoeld als stimulans voor biologische én gangbare varkenshouders om beter verrijkingsmateriaal voor varkens te ontwikkelen.

”Inzendingen hoeven niet per se origineel of nieuw te zijn, als het maar helpt om tot een betere hokverrijking te komen, voor binnen of buiten”, zegt Marc Bracke van Wageningen UR Livestock Research.

Ideeën kunnen worden ingezonden tot vrijdag 25 november 2011, via de website hokverrijking.nl/prijsvraag. Daarna zal een vakjury – bestaande uit biologische en gangbare varkenshouders, Dierenbescherming, bedrijfsleven en onderzoekers uit binnen- en buitenland – de beste inzendingen nomineren.

De jury maakt de nominaties maandag 5 december bekend. Tussen 5 en 16 december is er een openbare stemming via de website, waarna op 20 december de prijswinnaars bekend worden gemaakt. Behalve de eer zit er een bescheiden geldbedrag in de prijzenpot, evenals bijdragen in natura, zoals hulp bij het realiseren van hokverrijking en extra speelmateriaal voor varkens.

Of registreer je om te kunnen reageren.