Varkenshouderij

Nieuws

Voerwinst vleesvarkens op 69 euro in 2011

Doetinchem – De voerwinst in de vleesvarkenshouderij komt dit jaar uitkomt op 69 euro per plaats. Zeugenhouders moeten rekenen op een voerwinst van 355 euro per zeug.

Dat blijkt uit berekeningen van DLV, gemaakt op basis van de behaalde resultaten in de afgelopen negen maanden. Voor een inschatting van de komende drie maanden is de termijnmarkt het uitgangspunt.

DLV gebruikt de voerwinsten om de resultaten op individuele bedrijven te kunnen toetsen aan de landelijke gemiddeldes. Dat is zeker momenteel erg belangrijk. Vanwege de actuele marktsituatie kampen veel bedrijven met een flink liquiditeitstekort.

Uit de analyse van DLV blijkt dat oktober het absolute dieptepunt is voor zeugenhouders. De voerwinst blijft in deze maand steken op 188 euro. In november trekt de voerwinst een klein beetje aan. Vanwege de lage biggenprijzen hebben vleesvarkenshouders de laatste drie maanden relatief goed gedraaid met een voerwinst van 90 euro. De komende maanden zal deze voerwinst wat wegzakken tot een niveau van 60 euro in december.

Of registreer je om te kunnen reageren.