Varkenshouderij

Nieuws

Uiteenlopende ontwikkeling varkensprijzen in Europa

Damme – De varkensprijsontwikkeling in verschillende Europese staten lopen flink uiteen. Dat blijkt uit het overzicht van de Europese noteringen van de Duitse varkenshouderijorganisatie ISN.

In Duitsland is sprake van een stabiele notering. Voor de dertiende week achtereen kwam de prijs niet van zijn plaats. Frankrijk is een uitschieter. De notering steeg daar met ruim 5 cent. De Fransen reppen van een flink gekrompen aanbod, waardoor de prijs zo sterk is gestegen.

In Nederland steeg de prijs met 2 cent. ISN werkt met de Nederlandse beursprijs. In Spanje is sprake van een omgekeerde ontwikkeling. De prijs gaat daar juist omlaag.

Op de langere termijn verwacht ISN voor de Duitse markt weinig verandering. De komende weken komt de kerstvraag op gang. Dat zou kunnen betekenen dat er wat opwaartse druk op de prijs ontstaat. Een verlaging wordt niet verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.