Varkenshouderij

Nieuws

Opnieuw Afrikaanse varkenspest in Rusland

Moskou – In de plaats Staroleushkovskoe in het Pavlovski rayon in Rusland is Afrikaanse varkenspest vastgesteld op een bedrijf met 56 varkens. In een ring om dit bedrijf heen zijn in totaal 2.700 varkens geruimd. Dat meldt het veterinaire netwerk Promed.

Ook in de Russische deelrepubliek Kalmykia in de Kaukasus ten noorden van de Kaspische Zee is een geval van Afrikaanse varkenspest vastgesteld. Het virus is aangetroffen in een dood varken dat is opgevist uit een irrigatiekanaal. Het varken werd vier kilometer stroomafwaarts van een nederzetting aangetroffen.

De regionale veterinaire autoriteiten zijn een onderzoek begonnen om de herkomst van het varken en de verspreiding van de ziekte vast te kunnen stellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.