Varkenshouderij

Nieuws

NVV wil vaart in mestverwerking houden

Odiliapeel – Het slechtste scenario dat denkbaar is in het mestbeleid, is dat de sector straks zit opgescheept met een systeem van dierrechten én met mestafzetverplichtingen.

”Dat is iets wat we kost wat kost moeten voorkomen”, zegt NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg. De NVV wil daarom vaart maken met de ontwikkeling van allerlei mestverwerkings- en afzet-initiatieven. Zwanenburg zegt vooral perspectief te zien in grootschalige projecten. ”We leggen contacten met de grotere partijen die al actief zijn”.

Zwanenburg put moed uit het feit dat de Agri en food is aangewezen als één van de topsectoren van de Nederlandse economie. Anderzijds is de NVV-voorzitter teleurgesteld over de late behandeling door de Tweede Kamer van de rapportages van de commissies Van Doorn en Alders en de mestbrief van Bleker, Die is pas voorzien voor begin december.

Of registreer je om te kunnen reageren.