Varkenshouderij

Nieuws 238 x bekeken

LTO Noord varkenshouderij verlaagt contributie

Zwolle – De vakgroep Varkenshouderij van LTO Noord gaat de contributies voor zijn leden verlagen. Dat meldt de organisatie in zijn nieuwsbrief.

Volgens secretaris Henk Boelrijk gaat de contributie omlaag van ongeveer € 2,70 naar € 2,15 per Nge. Dat zou neerkomen op een verlaging van zo’n 20 procent. Bovendien geldt er een plafond per bedrijf. Volgens Boelrijk komt de contributie hiermee meer in lijn met de andere LTO-organisaties. Varkenshouders hadden geklaagd over de hoogte van de contributies van hun organisatie, en LTO Noord komt met de voorgenomen verlaging tegemoet aan de kritische varkenshouders.

Ook past LTO Noord de bestuurlijke structuur aan. De vakgroep Varkenshouderij van LTO Noord krijgt drie leden: één uit de regio West, één uit Noord en één uit de regio Oost, plus een boventallige voorzitter. Bovendien wordt er rechtstreeks vergaderd met de vakgroepen van ZLTO en LLTB.

Of registreer je om te kunnen reageren.