Varkenshouderij

Nieuws 346 x bekeken 3 reacties

FarmFocus: snelle opkoopregeling gewenst

Dalfsen - FarmFocus dringt aan op het snel opzetten van een nationale opkooptender.

“Het is de hoogste tijd dat er een flink tekort aan varkens komt. Het buigt en barst aan alle kanten in de varkenshouderij, snel een opkooptender organiseren,” aldus Johnny Hogenkamp in zijn nieuwsbrief FarmFocus Actueel. Geen Franse acties en de boel in de fik steken, maar acties die snel zorgen voor een tekort aan varkens en bijbehorend rendement, staat in de nieuwsbrief.

Volgens FarmFocus moeten er fors minder varkens komen en snel. “In Nederland beginnen met een opkooptender die inhoudt dat varkenshouders inschrijven voor welk bedrag ze hun vergunningen en varkensrechten in willen leveren. Van het laagste bedrag af aan halen we minimaal 100.000 zeugen uit de markt, vervolgens rolt dit zich over Europa uit.”

agd.media

Laatste reacties

  • no-profile-image

    ik heb nog nooit varkens aan een berg zien zitten dus zijn er niet te veel maar al bieden ze niets ze gaan toch mee nederland mist de echte markt

  • no-profile-image

    Eindelijk begint het besef door te dringen,goed zo Johnny,wie betaald deze opkooptender op korte termijn,in deze economische crisis?De Rabobank stroppenpot,daar moet je zijn.Of houdt het medeverantwoordelijkheid aan de overproductie nu op.De varkenshouderij had niet zo groot hoeven zijn als de banken zich er niet mee bemoeit hadden en boeren op eigen kracht hadden laten werken,helaas te laat.Als je deze jarenlange promotie van grote uitbreiding per ind.ondernemer hebt gestimuleerd met goedkope leningen,moet je nu ook aan dit idee flink mee betalen en ook wat van je eigen vermogen afschrijven,de niet blijvers met minder risico's hebben al jarenlang teveel rente betaald.Groot geworden van de Ned. boeren en nu niet thuis zijn" is de Gedachte".Wie blust de veenbrand.

  • no-profile-image

    Ben het met guillaume eens.Overheid had subsidie luchtwassers etc. beter hier aan kunnen besteden dan waren er nu al minder varkens en mest geweest ipv de huidige belachelijke interne salderingsregeling die "voorlichters" en banken geadviseerd hebben en alleen maar tot groei vd varkensstapel heeft geleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.