Varkenshouderij

Nieuws

Boehringer Ingelheim reikt antibiotica-awards uit

Den Bosch – Piet de Swart, Frievar BV en de families Bekhuis en Bruns zijn de winnaars geworden van drie awards die ter beschikking waren gesteld door farmaceut Boehringer Ingelheim. De awards waren bedoeld voor varkensbedrijven die inspirerende verminderingen van het antibioticaverbruik hebben gerealiseerd.

Boehringer Ingelheim startte vorig jaar met het project ’Minder antibiotica Yes we can!’ met als doel om varkenshouders te motiveren hun verbruik omlaag te krijgen.

Piet de Swart kreeg een award in de categorie biosecurity, omdat hij als één van de eersten in de sector al jaren bezig is de gezondheid van zijn varkensstapel te verbeteren. De Swart heeft in de loop der jaren de biosecurity binnen zijn bedrijf sterk weten te verbeteren.

De Frievar-groep, bestaand uit vijf vermeerderingsbedrijven en elf vleesvarkensbedrijven kreeg de award in de categorie innovatie. De aanpak van Frievar is een ketenaanpak, die is gericht op een stevige vermindering van het antibioticaverbruik en verbetering van de gezondheidsstatus.

De families Bruns en Bekhuis werken nauw met elkaar samen. Ze hebben de award gekregen in de categorie vaccinatie. Vermeerderaar Bruns levert biggen aan vleesvarkensbedrijf Bekhuis. De beide ondernemers werken nauw samen en zijn zo open mogelijk naar elkaar. Ze hebben gezamenlijk gekozen voor een vaccinatieaanpak om een aantal ziekten terug te dringen. Het gaat om circo, mycoplasma en PIA.

Christel Labee

Of registreer je om te kunnen reageren.