Varkenshouderij

Nieuws 329 x bekeken 1 reactie

Vleesprijs Danish Crown loopt dioxine-tik op

Randers- Danish Crown verlaagt de varkensvleesprijs volgende week met 2,7 cent. De notering daalt daarmee naar 1,18 euro per kilo exclusief nabetaling.

De verlaging is volgens de Deense verwerker het gevolg van de situatie op de Duitse markt, die onveranderd onder sterke staat door de nasleep van het dioxine-schandaal en potdicht is komen te zitten. ‘Ondanks dat er heel weinig geslacht wordt is de bevoorrading te groot.’

Het concern betitelt de overige Europese markten als zeer afwachtend. “We hebben klanten die erop speculeren Duits vlees te kopen omdat dit momenteel extreem goedkoop is in verhouding tot het gemiddelde Europese prijsniveau. Er is daarom sprake van een massieve druk van de afnemers om de prijzen omlaag te krijgen,” aldus Danish Crown in zijn weekbericht.

Lichtpunt is echter dat vooral de hammen daardoor worden getroffen terwijl overige delen zo’n beetje tegen omveranderde prijzen worden verkocht. Buiten Europa verlopen de zaken beter. Japan koopt weinig maar betaalt hoge prijzen, China neemt grote laaggeprijsde volumes af en Rusland komt op toeren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Waarom wij -9 ?????????? kl....zakken

Of registreer je om te kunnen reageren.