Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Vlaamse varkensboeren roepen op tot verkoopstop varkens

Gent - De Belgische Vereniging voor Varkenshouders roept alle varkenshouders op om vanaf vandaag tot en met 21 januari geen varkens te verkopen.

Veva kondigt daarnaast blokkades aan bij bedrijven uit de vleesvarkenskolom. Aanleiding voor de acties zijn de lage varkensprijzen. “De afgelopen 4 jaar moesten de varkenshouders zonder enige inspraak in de prijsvorming verkopen aan of onder kostprijs.”, aldus Veva. Uit berekeningen van Veva blijkt dat in 2009 en in 2010 de opbrengstprijs van vleesvarkens de kostprijs geen enkele keer overschreden. “Dit betekent dat de varkenshouders constant met verlies werken”, aldus Veva.

De organisatie meldt dat de varkenshouders op oudjaarsdag een doodsklap hebben gekregen toen de Duitse ISN-prijs met 13 cent daalde en de Belgische varkensprijzen 9 cent per kilogram vlees zakte.
Veva vreest dat deze financiële aderlating leidt tot een halvering van de varkensbedrijven. “Er moeten onmiddellijk maatregelen getroffen worden om het structurele probleem van prijsvorming aan te pakken”, aldus Veva.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ik ben voor

  Prima idee, lijkt mij goed dat NVV dit initiatief volgt. Laat maar horen hoe, wanneer en waar.

 • no-profile-image

  nvv oké

  NVV roep onze varkenshouders in Nederland ook op om dit initiatief te volgen. Ik doe mee!!!!!!

 • no-profile-image

  juist ja aktie

  dit moet de nvv ook oppakken!!!! 3 WEKEN NIET LEVEREN.
  De bank bellen en aflossing voor halfjaar stop zetten. De voerboer bellen en pas over 30 dagen betalen ipv 8 .En de rekeningen van de bijproducten leveranciers ook pas na 1 maand betalen en anders houden ze hun afval maar kijken hoelang ze dat vol houden! zo krijg je ruimte op je lopende rekening als je 3 weken geen varkens leverd. We moeten met zn alle laten zien dat het nu meenis is en ze zullen allemaal water bij de wijn moeten doen. WANNEER BEGINNEN WE

 • no-profile-image  we moeten de echte machthebers aanpakken een hele week tonnies stilleggen de week erop heel de week vion en covavee ook eens stilleggen want de boerenbond horen we weer niet(lage aankoopprijzen zijn prima voor hun investeringsmaatschapij agri-invest)

Of registreer je om te kunnen reageren.