Varkenshouderij

Nieuws 211 x bekeken 4 reacties

Vion wil beperkte opslag vlees, NVV tegen

Son/Berlijn – Gesubsidieerde opslag van varkensvlees, zoals onder meer bepleit door staatssecretaris Henk Bleker (ELI) en LTO Nederland, moet slechts beperkt worden ingezet.

Dit stelt vleesconcern Vion. Het stelt voor om alleen vlees uit de door het dioxine-schandaal getroffen regio in Duitsland tijdelijk op te slaan.

Verdergaande maatregelen, zoals ook in diverse EU-landen wordt bepleit, dragen het risico van verdere marktverstoringen in zich. ”De markt moet het zo veel mogelijk zelf oplossen”, meent een woordvoerder van Vion.

Voorzitter Wyno Zwanenburg van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) is helemaal tegen particuliere opslag van varkensvlees. Met Europese steun opgeslagen varkensvlees komt onherroepelijk een keer weer terug op de vleesmarkt en kan dan opnieuw zorgen voor verstoringen.

Bovendien dient de gesubsidieerde opslag ook alleen de speculanten in vlees, stelt Zwanenburg. ”De vleesverwerkers hebben op zich geen steun nodig. Ze hebben de afgelopen tijd goedkoop genoeg kunnen inkopen, terwijl met het vlees zelf niets mis is.” Volgens hem valt altijd nog wel iets aan het vlees te verdienen.

De Duitse varkenshoudersorganisatie ISN is volgens Zwanenburg ook tegen particuliere opslag, evenals veel Duitse slachterijen. Steun aan getroffen varkenshouders moet volgens hem anders vorm worden gegeven.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  De zakken vullers L.T.O.zien natuurlijk weer mogenlijk heden om over de rug van de boeren flink te verdienen ,aan de opslag over slag door verkopen enz ,van goed koop vlees van de boer.
  Vion lees Z.L.T.O. probeert over al een slaatje uit te slaan over de rug van de boer.

 • no-profile-image

  Opslag met verplichte exportbestemming buiten Europa . Enkel deze verplichting zal ervoor zorgen dat gans 2011 geen flop wordt !!

 • no-profile-image

  Zo is dat onze rotzooi kan mooi naar de derde wereld . Die krijgen zo mooi niet de kans om p eigen benen te staan.

 • no-profile-image

  Daar most ik ook meteen een denken Hamstra. Al of niet vervuild vlees:het kan altijd als winstgevende ontwikkelingshulp naar de derde wereld. Dat hebben we ommers ook aleris meegemaakt met een hele partij met botulisme vervuilde visconserven die Duitsland aan Afrikaanse hongerlijers schonk. Want die stakkers motten ommers érgens aan sterven!

Of registreer je om te kunnen reageren.