Varkenshouderij

Nieuws 181 x bekeken 1 reactie

Vion noteert 9 cent lagere varkensprijs

Boxtel – Vion heeft voor deze week een notering voor de vleesvarkens afgegeven van € 1,26. Dat is 9 cent minder dan vorige week. Ook Van Rooi, Hilckmann en Compaxo verlagen hun notering met 9 cent.

De notering van Vion geldt voor de weken 3 en 4 en is onder voorbehoud van grote calamiteiten. De daling is beduidend minder dan waar eerst voor werd gevreesd nadat de Duitse slachterijen vrijdag de noteringen met 23 cent verlaagden.

Varkenshouders die leveren voor het houderijconcept Good Farming Star van vleesconcern Vion krijgen 6 cent toeslag op de basisnotering van € 1,26. Daarbovenop krijgen ze nog de reguliere toeslag voor het Good Farming Starprogramma. Vion heeft dit samen met Albert Heijn, de afnemer van dit varkensvlees, weten te realiseren.

Vion baseert de notering op de resultaten van de verkoop op de diverse afzetmarkten, zowel de Nederlandse retail en de afzet naar het buitenland. Ook vriest het bedrijf een deel van het vlees in.

Vion wil deze prijs alleen betalen aan trouwe leveranciers, die het bedrijf al sinds langere tijd verzekeren van een vaste aanvoer van varkens. Varkenshouders die nu voor het eerst of incidenteel leveren aan Vion, krijgen hun varkens uitbetaald op basis van de nu uitgebrachte notering. Vion reserveert voor week drie en vier 6 cent per kilo en wil die in principe op 31 december uitbetalen aan deze varkenshouders, mits ze continue hebben geleverd. Vion wil op deze manier werken aan vaste relaties en partnerships met de varkenshouders.

Directeur Marc van Rooi van Van Rooi Meat meldt dat de Nederlandse supermarkten deze week hebben ingekocht tegen de zelfde prijzen als vorige week. In de export wordt echter vaak gehandeld op basis van langlopende afspraken op basis van de Duitse notering.

Eén reactie

  • no-profile-image

    wanne klets

    Het kwartje van Kok?????????

Of registreer je om te kunnen reageren.