Varkenshouderij

Nieuws 186 x bekeken

Veva voert opnieuw actie tegen varkenscrisis

Halle - De Belgische varkenshouderijvakbond Veva voert vandaag actie bij een distributiecentrum van Lidl op het industrieterrein van Moorsele.

Het is de tweede achtereenvolgende week dat de vakbond actie voert tegen de lage varkensprijzen. Vorige week werd een vestiging van de beursgenoteerde vleesonderneming Terbeke geblokkeerd. Het distributiecentrum van Lidl is deze keer niet geblokkeerd. Veva wil het ketenoverleg dat in België wordt gevoerd niet frustreren.

De Veva wil dat er op Europees niveau actie wordt ondernomen tegen de Duitse bedrijven die de prijs van de varkens bepalen. De vakbond vindt dat dieren op verdachte bedrijven moeten worden geruimd en dat verwerkte vleeswaren van onbekende herkomst uit de schappen moeten. Dit alles om het consumentenvertrouwen te herstellen.

Veva wil verder dat een Europese prijzencommissie komt die wekelijks een marktprijs publiceert rekening houdend met vraag en aanbod, voer- en andere kosten.

Of registreer je om te kunnen reageren.