Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Structureel overleg over crisis varkenshouderij

Nijkerk – COV, LTO Nederland, NAJK en CBL gaan de komende periode structureel met elkaar overleggen over de situatie in de varkenshouderij. Op korte termijn willen deze partijen ook in gesprek met staatssecretaris Henk Bleker van het ministerie van ELI over de crisis in de varkenshouderij.

Verder is het dringende beroep op de overheid om maximaal druk uit te oefenen op de Duitse instanties om doortastender op te treden om de situatie onder controle te krijgen.

Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van het spoedoverleg maandagavond in nijkerk over de huidige crisissituatie in de varkenshouderij. Aan het overleg deden mee LTO Nederland, NAJK (jonge boeren), COV (slachterijen) en CBL (supermarkten).

Zie ook: CBL en COV willen geen misbruik maken van situatie varkenssector

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Het lijkt er op dat de Dioxine besmetting deze crisis in de varkenshouderij heeft veroorzaakt. Of is deze besmetting het excuus van de vlees speculanten om zich even terug te trekken uit de markt? Met als gevolg en totale in één storting van de prijzen? Is het voor de speculanten de kans om hun diepcries voorraden te slijten met winst, nu de boeren even de leveranties staken? Wie het weet mag het zeggen.

  • no-profile-image

    Nee Han, deze crisis is al heel lang bezig en nu is de nood het hoogst.
    Maar weer lekker niets bereikt lto/najk ?? Die cov en cbl besotermiteren ons en het feit dat jullie dat niet zien geeft aan dat jullie waardeloze belangenbehartigers zijn. gelukkig is er de NVV die WEL opkomt voor de varkenshouders en hun gezinnen !! Goed gedaan NVV !! Wij zijn blij dat jullie iets doen (misschien ietsjes eerder gekunt, maar ja...)

Of registreer je om te kunnen reageren.