Varkenshouderij

Nieuws

Russen compliceren herstel varkensprijzen

Doetinchem – De Europese varkensprijzen gaan weer omhoog. Dit valt op te maken uit berichten uit Spanje, Frankrijk en Duitsland. Rusland bemoeilijkt echter de zaak.

In Spanje is de levendnotering vandaag plus 2,7 cent naar € 1,087. In Frankrijk zit er ook een plus aan te komen en Duitsland zal later op de dag naar verwachting ook een hogere prijs bekendmaken, melden handelaren.

De officiële nieuwe notering is echter uitgesteld tot het einde van de middag. Reden is dat het optreden van de Russische veterinaire dienst de vaststelling van een nieuwe notering compliceert. De oude notering bedraagt € 1,12 per kilo (geslacht).

De Russen eisen dat de Duitsers toelichten waarom ze het aantal veevoerproducenten, veebedrijven en vleesverwerkers dat onder exportbeperkingen valt als gevolg van het dioxine-schandaal, hebben beperkt van 4.760 naar 558 stuks.

Export van varkensvlees geproduceerd na 1 november 2010 vanuit Duitsland is nog mogelijk, op voorwaarde dat elke partij begeleid wordt door een testverslag dat meldt dat het om dioxinevrij vlees gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.