Varkenshouderij

Nieuws 268 x bekeken

Ruim miljoen dieren geruimd in Zuid-Korea

Seoul - Als gevolg van de grootschalige uitbraak van Mond- en Klauwzeer in Zuid-Korea zijn meer dan een miljoen dieren geruimd. Dat meldt het ministerie van landbouw van Zuid-Korea tijdens een crisisbijeenkomst.

De Koreaanse regering krijgt hevige kritieken over de aanpak van de ziekte, omdat het virus zich nog steeds verspreidt. De schade door de uitbraak wordt geschat op 685 miljoen euro.
Zuid-Korea heeft meer dan 70.000 mensen ingezet om te helpen bij de bestrijding van de ziekte, het overgrote deel hiervan zijn soldaten.

In het land zijn 95 bedrijven officieel besmet met MKZ, bij nog eens veertig bedrijven zijn ernstige verdenkingen van besmetting. Het land kampt ook met hoogpathogene vogelpest H5N1. Op drie bedrijven is een besmetting met dit voor mensen gevaarlijke virus vastgesteld. Tien verdachte bedrijven worden onderzocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.