Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

'Productschap hoeft voorschot opkoop MPA niet terug te betalen'

Den Haag - Het Productschap voor Vee en Vlees (PVV) hoeft een voorschot van de rijksoverheid bij de MPA-affaire in 2002 niet terug te betalen, als de rechter zijn claim jegens twee Ierse bedrijven niet toewijst.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van ELI dinsdag gezegd. Het rijk heeft de productschappen destijds 6,5 miljoen euro voorgeschoten, om de opkoop van met het MPA-hormoon besmette varkens te financieren.

Het PVV heeft een deel van het voorschot, 3,2 miljoen euro, in september 2006 terugbetaald, aldus de zegsman. De vordering van het tweede deel van 3,3 miljoen euro staat nog open. Als voorwaarde is destijds vastgelegd dat het PVV dit níet hoeft terug te betalen, als de rechter de claim ongegrond verklaart.

Vorige week werd bekend dat de juridische procedure van de productschappen PVV en PDV tegen de Ierse bedrijven Wyeth en Cara binnenkort wordt hervat. Deze zaak was opgeschort omdat in Ierland nog rechtszaken tegen beide bedrijven liepen; deze zijn inmiddels afgerond.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Als zoveel jaar na data er nog steeds geen ACTIEF procedureproces is, inzake die hormoonvervuiling in het veevoer die gaat tegen de wetgeving in , van de Europese Commissie, is mekwaardig . MPA gaat n.l. over hormonen die in veevoer en vlees terecht zijn gekomen van de bereiding van de anticonceptiepil voor vrouwen . De berusting dat dit gebeurd zal zodadelijk ook wel zo zijn bij de dioxine in veevoer en vlees. Nu is het actueel en nieuws en over een paar maanden , is het weer geschiedenis. Een prachtig vooruitzicht voor voortzetting van de criminele praktijken in de veevoersector!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.