Varkenshouderij

Nieuws 178 x bekeken 3 reacties

Nevedi steunt LTO-voorstellen

Rotterdam - De brancheorganisatie Nevedi van de mengvoerdindustrie steunt het voorstel van LTO en andere ketenpartijen om snel over te gaan tot het uit de markt nemen van vlees in de verdachte gebieden in Duitsland.

Dat heeft de organisatie gemeld naar aanleiding van het crisisoverleg maandagavond in Nijkerk met LTO en andere ketenpartijen. Alleen op die manier kan consumentenvertrouwen worden teruggewonnen en kan de markt herstellen. Verder geeft Nevedi actieve ondersteuning aan de opgezette ketenlobby met de overheid.

Verder meldt de organisatie dat ze zich zorgen maakt over de werkwijzen in de diervoederindustrie in andere landen. Het blijkt dat strenge regels en afspraken in Nederland alleen niet voldoende zijn om de malaise van een buitenlandse crisis buiten de deur te houden. Nevedi meldt via de Europese organisaties en samenwerkingsverbanden er op aan te dringen dat Nederlandse werkwijzen in andere EU landen worden overgenomen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    De europese commissie zal NOOIT accepteren dat de werkwijzen zoals in Nederland toegepast ook in andere landen overgenomen mogen worden, Zie de beslissing indeze 25--2-2009 . Staatssteunmaatregelen bij criminele praktijken worden niet geaccepterd. In deze dient het bedrijfsleven zijn eigen verantwoording te nemen. Tevens is het verplicht om te werken om te werken met laboratoria die accredatie hebben aldus de richtlijn van de Richtlijn die gevolgt dient te worden bij voedselveiligheid.

  • no-profile-image

    Wat een mooie woorden van Nevedi, maar als de boeren een dioxinevrijverklaring vragen zijn ze niet thuis. Wijsneuzen!

  • no-profile-image

    Als ik het bericht goed lees, dan ondersteund dus Nevedi de pogingen dat anderen besmet vlees uit de markt halen EN BETALEN. Of is Nevedi ook bereid dit mede te betalen. En inderdaad trab probeer maar eens van die lui een verklaring te krijgen dat het voer dioxinevrij is??????

Of registreer je om te kunnen reageren.