Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Morgen topoverleg met Henk bleker

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker heeft morgen topoverleg met de partijen uit de varkensvleessector.

Daarna zal hij in de Tweede Kamer in het landbouwoverleg duidelijk maken welke stappen hij gaat ondernemen om de varkenscrisis te lijf te gaan. Dit meldt voorzitter Annechien ten Have van LTO-varkenshouderij.

Bleker heeft steeds nauw contact onderhouden met alle partijen. Ook is er internationaal contact geweest tussen de Vlaamse minister president Kris Peeters over de situatie. De sector pleit voor een Particuliere Opslagregeling voor varkensvlees uit Nedersaksen. Zo’n opslagregeling moet echter worden aangevraagd door de Duitse overheid. De verwachting is ook dat er in het informele circuit tijdens de Grüne woche veel zal worden gesproken over de aanpak van de crisis in de varkenshouderij.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  NVV boekt resultaat !!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Als sector ( en overheid ) moeten we van onbesproken gedrag zijn inzake volgen van wetgeving en voesdselveiligheid.
  Geleerd hebben we dat voedselveligheid nog teveel geriskeerd wordt in de huidige veehouderij. Vertrouwen van de consument in het vlees is derhalve minimaal geworden. Openheid en transparantie zijn kernfactoren die dat vertrouwen moeten terugbrengen in het vlees. Mijn verzoek is derhalve om ook te bespreken welke maatregelen er zijn als er gebruik gemaakt wordt van laboratoria die geen accredatie hebben. ( europees wel verplicht als het om voedselveiligheid gaat)
  Tevens dienen positeve monsters inzake voedselonderzoek een vastgestelde periode bewaard te blijven. Welke strafmaatregelen zijn er als dat niet gebeurd.Ze worden n.l. weggegooid danwel vernietigd.
  Hoe gaat men om met de signalen en meldingen van criminele toestanden in de veevoerindustrie ( ook door de AID gerapporteerd )
  Overigens denk ik dat de huidige crises niet enkel en alleen een dioxinecrises is.
  Als de politiek van mening is dat de huidige situatie onhoudbaar is geworden in relatie met milieu, welzijn dieren en voedselveiligheid, dan ook graag een open en transparante discussie indeze en geen koude sanering dus.

Of registreer je om te kunnen reageren.