Varkenshouderij

Nieuws

Meeste Britse varkenshouders draaien verlies

Londen – Meer dan 80 procent van de Britse varkenshouders draait momenteel verlies.

Dat verlies wordt door het varkensschap BPEX geraamd op rond de 9,60 euro per dier. Slechts één op de vijf heeft daarnaast de graanprijs afgedekt tot de oogst van dit jaar, wat voor grote onzekerheid voor de komende maanden zal zorgen.

Dat blijkt uit een onderzoek van de National Pig Association en BPEX. Het onderzoek geeft alleen een indicatie omdat niet meer dan 16 procent van de totale varkensstapel vertegenwoordigd is.

Toch is het beeld duidelijk dat de meeste varkenshouders op dit moment hun dieren voeren tegen de volledige vervangingskosten. Een meerderheid denkt wel dat de bank hun te hulp zal schieten als ze in financiële moeilijkheden zouden komen. Een kwart van de ondervraagde boeren denkt echter toch binnen afzienbare tijd de varkenshouderij op te geven. De helft van hen verwacht dat dit jaar al te moeten doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.