Varkenshouderij

Nieuws

Keten Duurzaam Varkensvlees komt met biologische vleeswaren

Hedel - Lunenburg Vlees en Egbert Kruiswijk Vleesproducten hebben biologische vleeswarenfabrikant Deli Harmony overgenomen. Met de overnane van het meerderheidsaandeel wordt het assortiment van de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) uitgebreid met biologische vleeswaren.

Lunenburg Vlees spreekt van een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van het duurzame assortiment. ”Wij hebben de laatste jaren een stormachtige groei gezien in ons duurzame segment. Er hebben zich inmiddels al meer dan 175 varkenshouders aangesloten en we zien een sterk toenemende vraag onder onze klanten. Milieu- en diervriendelijk varkensvlees heeft de toekomst en biedt ruimte voor meerdere concepten. Het biologische segment zal een belangrijke voortrekkersrol spelen bij de verdere marktontwikkeling”, aldus Piet Lunenburg, directeur van Lunenburg Vlees.

De marktpartijen verwachten met de overname voordeel te behalen op het gebied van levende aanvoer, slachten, vleeswarenontwikkeling en afzet. “Dat is nodig, want voor de ontwikkeling van de biologische landbouw in Nederland is het van essentieel belang dat er sterke afzetketens zijn”, aldus Egbert Kruiswijk van het gelijknamige vleesbedrijf.

Deli Harmony verwerkt sinds 2006 biologisch vlees tot biologische vleeswaren en vleesproducten. Keten Duurzaam Varkensvlees is in 1997 opgericht met als doel op een duurzame manier varkens te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.