Varkenshouderij

Nieuws 728 x bekeken 4 reacties

Inkoop Oudewater: NVV naïef

Oudewater - Directeur Jaap de Wit van Inkoop Oudewater heeft de NVV te kennen gegeven constructief mee te willen werken aan een goede prijsvorming.

De Wit vindt echter dat de NVV vrij naïef tegen de huidige situatie aankijkt. "Je kunt wel met alle slachterijen en nog andere partijen in overleg willen over de prijs, maar daar zitten wel allerlei haken en ogen aan vanuit mededingingsoogpunt", waarschuwt De Wit.

De Wit wijst er op dat de Europese varkensmarkt steeds meer als één geheel opereert. Het is niet meer zo dat problemen in één land in andere landen meteen een hogere prijs oplevert. "Omdat het zo werkt proberen wij juist een onderscheidend product te leveren," waarmee De Wit doelt op de keten duurzaam varkensvlees, waarmee het bedrijf flink aan de weg timmert.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Op nr 212 in de quote 500 komt een vleesverwerker met stip binnen met een vermogen van 135 miljoen.
  Verklaar dat eens Jaap de Wit. Ik vindt als we openheid hebben dan ook zoveel dat we mee mogen kijken in de boeken.
  Kun je meteen naar mijn negatieve vermogen komen kijken !!!

 • no-profile-image

  Jaap, nog even een aanvulling. Ik doel hierbij niet op U maar op een vleesverwerker uit het Brabantse land. Zoek hem zelf maar op in de quote op de betreffende site. Excuses mocht het zo overgekomen zijn.
  De aankomende roerige week laten we wel doorgaan.
  Mobiliseer de West-Europese slachterijen komende week om een blok gaan te zetten tegen de grootmachten. De bal ligt bij de slachtsector en die zullen ook gezamelijk een actie moeten beleggen om meer voor het vlees te gaan vangen. Eèn ding is zeker: wat varkenshouders de laatste 4 jaar gebeurt hebben is schandalig veel te weinig en leggen ze terecht op het bord van de slachterijen. Als die het niet voor mekaar krijgen om te mobiliseren voor een eerlijke prijs moet er weerstand komen vanuit de varkenssector richting slachterijen waar ze hun dieren aan verkopen !!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Geertje, Geertje,
  De wereld bestaat helaas niet uit varkensvlees alleen. Zolang er genoeg aanbod is van wat voor vlees of zelfs vleesvervangers dan ook, ontvang je nooit een goede prijs. Neem het hef in eigen hand en koop als varkenshouders zelf een slachterij en je bent eigen baas. succes.

 • no-profile-image

  Die eigen slachterij hebben we al maar de leden daarvan worden klein en dom gehouden, waarheid.
  Maar je snapt nu hopelijk wel waarom een eigenaar van een slachterij geen varkens gaat houden !!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.