Varkenshouderij

Nieuws 1525 x bekeken 10 reacties

Groot varkensbedrijf failliet

Ederveen – Varkensbedrijf Jadivar in Ederveen, een bedrijf met meer dan 60.000 vleesvarkens op voergeldcontract is failliet verklaard.

Eigenaar Jan Boon van Jadivar wil geen commentaar geven.

Het bedrijf staat bekend als hét grote voergeldbedrijf van de Veluwe. De varkens liggen op meer dan 55 adressen.

Tot curator is benoemd Mr. E.R. Looyen van Hekkelman advocaten in Arnhem.

Jadivar lijkt slachtoffer te zijn geworden van de slechte situatie in de varkenshouderij. De afgelopen maanden zijn de voerkosten sterk gestegen en staan de opbrengstprijzen onder druk. Het bedrijf betrok voer van meerdere voerleveranciers.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dus ook groot is niet zalig en zeker geen garantie op overleven. Helaas zijn onze leiders nog steeds van mening, dat overleven alleen kan via >vergroting< van bedrijf en omzet. Laten we dan ook dit geval zien als waarschuwing en ons niet langer blind staren op MEGA bedrijven met MEGA stallen. Misschien het verstandiger om met Den Haag om tafel te gaan en aanbieden MEGA te vergeten in ruil voor voordelen, die de sector meer geld en zekerheid bieden.

 • no-profile-image

  Daar is de NVV al mee bezig Melkboer. Na aanleiding van de acties vorige week worden diverse gesprekken gevoerd met oa supers over hoe de prijs anders moet. Dankzij de NVV zijn vele partijen in de keten wakker geworden dat het niet langer meer kan zo. Helaas slaap lto nog............

 • no-profile-image

  @tis wat. Bureaucraten komen altijd achter de ontwikkelingen aan. Ze zitten te vast aan hun eigen ideeën van >waar< de maatschappij heen moet en >hoe< dat moet. Het heeft iets weg van een >geloof<, een >ideologie<, een >waarheid<. Veranderingen komen nooit van dit soort leiders, maar altijd van onder af.

 • no-profile-image

  wb

  hou het nu maar gewoon wat bij de fam. bedrijven i.p.v
  groot groter (te groot) je hebt niet de grooste pieken
  maar ook niet de grootste dalen...
  laten de geleerden zich daar maar wat meer op richten.........

 • no-profile-image

  boerinneke

  Zullen deze stallen nu ook leeg blijven....zodat er voor de gezinsbedrijven weer wat te verdienen valt
  Hoor net dat duitsland plus 13 cent doet

 • no-profile-image

  Melkboer, ben met je eens hoor, dat het van onderuit moet komen. Daarom gaat het nu (hopelijk) slagen want de NVV komt uit de praktijk, vanuit de stal en de keukentafel. Zij weten wat het doet als je zolang slechte prijzen heb gehad en uitgemolken wordt door oa vion ed de retail. Misschien zijn ze iets te laat maar ze doen tenmimste wat voor de varkenshouder en hun gezinnen

 • no-profile-image

  Dit heeft toch niks met megastallen te maken, 60.000 op 55 adressen geeft maar 1.090 varkens per adres. Hieruit blijkt maar weer hoe inefficient dat werkt. Wanneer deze varkens op 5 adressen hadden gezeten, waren waarschijnlijk de varkens en de eigenaar beter af geweest, om over het verschil in milieubelasting hoef je al helemaal niet te spreken.

 • no-profile-image

  PAS OP! boeren die een contract hebben met de failliete BV moeten zich beroepen op een retentierecht!!! voor het niet betaalde voergeld. Het rententierecht gaat boven pandrecht.

  Anders blijven jullie achter in de lege BV.

  Niet akkoord gaan met de eigendomsoverdracht en al zeker niet met afvoer van dieren.

  zelf voer bestellen als de silo´s leeg zijn!! Dat geld krijg makelijk vergoed

 • no-profile-image

  PAS OP! boeren die een contract hebben met de failliete BV moeten zich beroepen op een retentierecht!!! voor het niet betaalde voergeld. Het rententierecht gaat boven pandrecht.

  Anders blijven jullie achter in de lege BV.

  Niet akkoord gaan met de eigendomsoverdracht en al zeker niet met afvoer van dieren.

  zelf voer bestellen als de silo´s leeg zijn!! Dat geld krijg makelijk vergoed

 • no-profile-image

  knorretje

  boontje komt om zijn loontje

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.