Varkenshouderij

Nieuws

Fransen zetten herkomst op varkensvlees

Parijs – De Franse vleesorganisatie SNIV heeft de afspraken gepubliceerd die halverwege vorige maand zijn gemaakt over de etikettering van de herkomst van varkensvlees en daarvan gemaakte producten.

Doel is de consument duidelijk te maken wat 'echt' Frans vlees is, in de hoop dat de Franse koper het product uit eigen land gaat kiezen.

Voor varkensvlees, vleeswaren en worstjes die in winkelbedrijven en de horeca worden verkocht mag de aanduiding 'origine France' voortaan alleen gebruikt worden als het vlees afkomstig is van dieren die in Frankrijk zelf zijn geboren, opgefokt en geslacht en waarvan het vlees ook in eigen land is verwerkt. Komen de dieren uit een ander land, dan moet dat ook als zodanig op de verpakking vermeld worden. Gaat het om een EU-land, dan mag wel de aanduiding 'oorsprong in de EU' worden toegepast. Gebruiken de vleesfabrikanten vlees uit een ander land, dan zal er bijvoorbeeld 'Nederlands varkensvlees' of 'varkensvlees uit de EU’ op het etiket komen te staan. Die toevoeging is ook verplicht als de fabrikanten of winkeliers 'gefabriceerd in Frankrijk' op hun producten willen zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.