Varkenshouderij

Nieuws

Franse varkensprijs cent omlaag

Prelin – Op de varkensmarkt Marché du Porc Breton in het Franse Prélin is de varkensprijs maandag met een volle eurocent gedaald. De notering kwam daarmee uit op 1,154 euro per kilo. Vorige week was de notering in Plérin nog licht gestegen.

Volgens het beursbestuur hebben de problemen in Duitsland ’alle spelers op de varkensmarkt in alle landen uit hun evenwicht gebracht.’ De prijsdaling met een cent illustreert volgens de MPB ’een gebrek aan duidelijkheid op korte termijn’. De Franse varkenssector houdt de ontwikkelingen op de markt scherp in de gaten, vooral om te zien of zich veranderingen voordoen in het land van herkomst bij het vlees in de vleesbedrijven en winkels, voegt het marktbestuur daar aan toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.