Varkenshouderij

Nieuws 180 x bekeken 1 reactie

Franse varkensacties gaan door

Chartres – Ongeveer 120 Franse varkenshouders hebben vandaag een korte demonstratie gehouden bij een vestiging van Carrefour in Chartres.

De boeren, afkomstig uit Bretagne, waren op de terugweg van een grote demonstratie in hartje Parijs die veel belangstelling van het publiek en de media heeft getrokken.

De boeren haalden bij Carrefour een flink aantal pakken ham, worstjes en vlees uit de vakken waarop niet duidelijk genoeg het land van herkomst of het nieuwe Franse kwaliteitsmerk was vermeld. ”We hebben onze ontstemming laten blijken bij het vleeswarenvak en daar de nodige chaos veroorzaakt,” aldus een woordvoerder van de varkenshouders. De politie hield een waakzaam oogje in het zeil maar greep verder niet in. De directie van Carrefour heeft ook laten weten geen klacht in te zullen dienen. De afgelopen dagen zijn in verschillende delen van Frankrijk soortgelijke acties gevoerd door varkenshouders.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Boerin a.d. zijlijn

    De Belgen willen een Belgisch keurmerk, de Fransen demonsteren voor een Frans Keurmerk , hoever zijn we nog van een Europees merk; nog mijlen ver denk ik. Waarom storen we ons dan aan opgelegde Europeese regels...Mij een raadsel
    Boerin a.d.Zijlijn

Of registreer je om te kunnen reageren.