Varkenshouderij

Nieuws 180 x bekeken

Exportquotum varkensvlees naar Rusland ongewijzigd

Brussel – De Europese Unie mag dit jaar 225.000 ton varkensvlees en 89.000 ton rundvlees aan Rusland leveren.

Dat meldt persbureau Agra-Europe. Het gaat om dezelfde hoeveelheden als vorig jaar. In totaal gaat Rusland 560.000 ton rundvlees importeren en 472.100 ton varkensvlees. De Russen importeren 57.500 ton varkensvlees uit de Verenigde Staten. Ook dat is evenveel als vorig jaar.

Ook een aantal Nederlandse bedrijven is onlangs geïnspecteerd door de Russische voedselautoriteiten. Lobbyist Frans van Dongen voor de vleessector verwacht dat dit zal resulteren in hernieuwde exportvergunningen voor Rusland. Twee jaar geleden raakte een groot aantal bedrijven na een soortgelijke inspectie de exportvergunning voor Rusland kwijt.

Volgens Van Dongen zal waarschijnlijk volgende week tijdens de Grüne Woche in Berlijn duidelijk worden welke bedrijven een vergunning krijgen. “We hebben naar aanleiding van die inspecties van twee jaar geleden goed geluisterd naar de Russische wensen, en ons verdiept in de Russische wetgeving. De contacten zijn goed en we verwachten dat het rond komt”.

Tot nu toe hebben alleen Vion, Van Rooi en Westfort een vergunning voor export naar Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.