Varkenshouderij

Nieuws

Eis: 19.000 euro boete voor varkenshouder

's-Hertogenbosch - Een varkenshouder uit Lieshout moet 19.000 euro betalen voor overtredingen van milieu- en dierenwelzijnsregels.

Daarnaast eist de officier van justitie een voorwaardelijke boete van 10.000 euro met een proeftijd van twee jaar.

De varkenshouder stond maandag in 's-Hertogenbosch voor de rechter, ondermeer omdat hij op twee locaties in Lieshout en Mariahout in Noord-Brabant meer varkens hield dan volgens de vergunning was toegestaan en omdat hij een groot deel van de varkens had verwaarloosd.

Op het bedrijf werden in maart 2009 22 varkens aangetroffen met ondermeer afgevreten oren, aangevreten staarten, ontstoken poten en open wonden. Een deel van de dieren moest worden geëuthanaseerd. De dieren hadden niet de beschikking over voldoende water en ook geen speel- en afleidingsmateriaal.

De rechtbank doet op 7 februari uitspraak.

Of registreer je om te kunnen reageren.