Varkenshouderij

Nieuws 339 x bekeken 3 reacties

Duitsland: eerste varkensvlees met te veel dioxine

Hannover – Bij een proefslachting van varkens uit het district Landkreis Verden in Nedersaksen is een sterk verhoogde dioxine-belasting geconstateerd. Het is de eerste keer dat als gevolg van de dioxine-affaire ook varkensvlees verontreinigd blijkt.

Volgens het landbouwministerie van deze Duitse deelstaat moeten daarom zo'n duizend varkens van het getroffen bedrijf worden geruimd. Het bedrijf behoorde tot de afnemers van de mengvoervettenleverancier Harles & Jenztsch. Bij de tests van een ander varkensbedrijf werden dioxine-waarden vastgesteld die rond de grensnormen liggen. De boerderij blijft op grond daarvan gesloten terwijl nog meer tests worden genomen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Zo snel mogelijk ruimen deze bedrijven ook al zitten ze onder de norm, geen gesol met voedselveiligheid. Noodfonds instellen alle geslachte varkens in EU 1 € betalen tot aan de prijs van het levende varken.
  Vertrouwen mag niet geschaad worden.

 • no-profile-image

  Nu is het wachten op de Russen. Zodra die de grens "op slot" gooien is er geen houden meer aan !! Hartelijk bedankt "Harles & Jentsch", jullie zijn waarschijnlijk reeds met de Noorderzon (en een dikke portemonnee) vertrokken naar "warmere oorden". Voor dit bericht bekend werd, was Duitsland al bezig met het tegen "dumpprijzen" verkopen van hun vlees. Kun je nagaan wat er nu gaat gebeuren !! Aan het eind van het liedje is de boer gewoon de klos. Dit is net de druppel, die bij bij velen van ons de emmer zal doen overlopen aangezien zo'n drama nog minimaal een week of 4 zal aanhouden.

 • no-profile-image

  Aan de redactie, dat tekentje van ongepast is niet slim, of ik niet ik klikte hier per ongeluk op groeten Biggenfokker

Of registreer je om te kunnen reageren.