Varkenshouderij

Nieuws 139 x bekeken

Duitse varkensvleesexport groeit licht

Bonn - De Duitse varkensvleesexport is vorig jaar licht gegroeid.

Volgens voorlopige door het landbouwmarktbureau AMI uitgevoerde berekeningen op basis van de cijfers van het Statistische Bundesamt belandt de waarde van de afzet op 4,8 miljard euro. Dat is enkele honderden miljoenen meer dan in het voorafgaande jaar. Het volume ligt rond de 2,5 miljoen ton. Dat is een plus van 200.000 ton. Buiten de EU werd circa 640.000 ton afgezet met als onbetwiste koploper Rusland met 324.000 ton.

China en Zuid-Korea, de landen die deze maand een importstop afkondigden wegens het dioxine-schandaal, spelen slechts een ondergeschikte rol met een aandeel van 1 procent in de totale uitvoer.

Of registreer je om te kunnen reageren.