Varkenshouderij

Nieuws

Duits parket handhaaft aanklacht tegen Tönnies

Essen- Het openbaar ministerie in Bochum houdt op een proces tegen vleesconcern Tönnies eind februari in hoger beroep vast aan een aanklacht van bedrog.

Het Landgericht in Essen sprak dit najaar Tönnies daarvan vrij en meende dat slechts sprake is geweest van overtreding van de levensmiddelenwetgeving. Dat is strafrechtelijk bekeken een minder ernstig vergrijp dan opzettelijk bedrog, ook al omdat volgens het Landgericht niemand schade heeft geleden.

Vleesconcern Tönnies zou in de jaren 2004-2007 gemengd gehakt verkeerd hebben geëtiketteerd met een lager aandeel rundvlees dan op de verpakkingen stond aangegeven. Op die manier zouden 175 miljoen pakken gehakt in de handel zijn gebracht. Grootaandeelhouder en topman Clemens Tönnies wijst de aanklacht van de hand.

Of registreer je om te kunnen reageren.