Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Dioxinecrisis legt Vion-slachterijen plat

Morgen sluit Vion haar slachterijen in het Duitse Lingen, Zeven en Kasel-Golzig. Vandaag wordt er niet geslacht in Altenburg.

Als gevolg van de dioxinecrisis is de vraag naar varkensvlees weggevallen. Vion ziet zich daarom genoodzaakt een aantal slachterijen te sluiten.

De productiestop is afgekondigd voor één dag maar kan wellicht langer duren. Vanwege de grote onzekerheid in de markt bekijkt Vion de situatie van dag tot dag. Vanwege de verwachte problemen die ontstaan bij leveranciers, zegt Vion in elk geval op zaterdag te gaan slachten op één van de locaties.

Normaliter slacht Vion wekelijks 17.000 varkens in Lingen en Zeven. Een handjevol varkens daarvan komt uit Nederland. In totaal verwerkt Vion in Duitsland wekelijks een kleine 200.000 varkens. Wat het effect op de varkensprijs is durft woordvoerster Anja Kleine-Wilde niet te voorspellen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Die durf ik wel te voorspellen! Min min min min min en nog is min.

  • no-profile-image

    Biggetje

    Knor, je hebt gelijk....

Of registreer je om te kunnen reageren.