Varkenshouderij

Nieuws

Dioxine-belast varkensvlees mogelijk in de handel

Hannover – De autoriteiten in Nedersaksen sluiten niet uit dat vlees met een te hoog gehalte dioxine in de handel terecht is gekomen.

Het vlees zou in dat geval afkomstig zijn van het varkensbedrijf in de Landkreis Verden waar de dioxine-grenswaardes bleken te zijn overschreden. Het bedrijf leverde op 29 december nog 100 varkens aan de slachterij. Bondslandbouwminister Ilse Aigner is slecht te spreken over deze gang van zaken in de deelstaat. ”Hier moet opheldering over komen,” zegt een ministeriële woordvoerder. Aigner zelf staat ook aan kritiek bloot. Met name voor het feit dat ze maandag in het overleg met de mengvoerindustrie de branche zelf oplossingen wil laten aandragen oogst geen applaus. ”De omgekeerde wereld,” oordelen politici uit oppositie en het eigen CDU/CSU-kamp van de bewindsvrouw.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.