Varkenshouderij

Nieuws 168 x bekeken

Dioxine-affaire zet Deense biggenexport onder druk

Kopenhagen - De dioxine-affaire en het sterk gedaalde vleesprijsniveau in Duitsland zorgen voor een sterke druk op de Deense biggenexport.

Volgens de leidende exporteur, SPF Danmark, is de vraag de afgelopen weken met de helft teruggelopen.

Eén van de grote inkopers met een afname van 10.000 biggen per week heeft voor de lopende week de bestelling geannuleerd. Los daarvan draait de Duitse varkenshouderij al sinds afgelopen zomer slecht. De gebruikelijke opleving van de markt in november is uitgebleven. Uitgaande van de cijfers over de eerste 11 maanden is daardoor de Deense biggenexport in 2010 nauwelijks of niet meer gegroeid. Het aantal afgezette biggen handhaaft zich met december erbij waarschijnlijk op 7,1 à 7,2 miljoen stuks, hetzelfde aantal als vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.