Varkenshouderij

Nieuws 6 reacties

DGB: slachterijen verwerken Duitse karkassen

Hardenberg – Sommige Nederlandse slachterijen verwerken goedkope Duitse karkassen en zetten deze in Nederland af. Dat meldt De Groene Belangenbehartiger (DGB).

DGB zegt zich te baseren op waarnemingen van varkenshouders die deze week demonstreerden bij de slachterijen. Namen kan DGB niet noemen. DGB waarschuwt voor de risico’s die er worden genomen met dit vlees als zou blijken dat er te veel dioxine in zou zitten. De kans bestaat dat ook de Nederlandse afzetmarkt dan instort. DGB roept varkenshouders op dit soort zaken te melden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Opsporen en aan de schandpaal nagele!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Verwerken is al erg genoeg, maar ook nog afzetten op de normaal zo veeleisende nederlandse markt is nog veel erger. Uitzoeken wie dit vlees in de schappen legt en dan het distributiecentrum van die supermarktketen 1 week blokkeren.

 • no-profile-image

  Ludwig Lentfort

  ben je dan ook beklopt???

  maar een van alle proefden in duitsland had teveel dioxine (1,5) en in rundvlees mag 3,0 dioxine zijn!!! zo als in eieren!!! in vis mag 8,0 en in aal mag 12,0 dioxine zijn!!!

 • no-profile-image

  Kan de DGB zich even voorstellen,wie zij is,wat zij doet en voor wiens belangen zij opkomt.Want een anoniem niet onderboud bericht verspreiden is ZEER schadelijk!!!!

 • no-profile-image

  dgb(de groene belangenbehartiger) is een idee van de nvv
  en bericht over de markt in ons land voor de varkens houders zie www.dgb.nl

 • no-profile-image

  Stee, effe voor de goede orde: NVV is niet Nederlands Verbond van Vakverenigingen, maar Nederlanse Vakbond Varkenshouders!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.