Varkenshouderij

Nieuws 618 x bekeken

Copa-Gogeca tevreden over EU-aanpak varkenscrisis

Brussel – De Europese boerenorganisatie Copa-Cogeca is tevreden over de maatregelen die de Europese commissie wil nemen om de prijzencrisis in de Europese varkenshouderij te bestrijden.

Secretaris-generaal Pekka Pesonen van Copa-Cogeca wijst er in zijn reactie op dat varkenshouders op het ogenblik 25 euro per varken verliezen als gevolg van de gestegen voergrondstofprijzen.

Bovendien wijzen Europese productievoorspellingen uit dat er de komende maanden geen tekenen zijn van prijsherstel. Pekka Pesonen pleit bovendien voor exportrestituties om het vlees buiten de Europese Unie af te zetten.

Pekka Pesonen pleit er verder voor dat de nu ingestelde high levelgroup voor de varkenshouderij zich buigt over mogelijkheden om de situatie in de Europese varkenshouderij structureel te verbeteren. Pesonen wijst er op dat zonder maatregelen een groot deel van de varkenshouders zal stoppen met hun bedrijf.

Ook de Belgische Boerenbond is blij met de voorgenomen maatregelen. Ook de Boerenbond verwacht veel van de high levelgroup die is ingesteld om op lange termijn de situatie te verbeteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.