Varkenshouderij

Nieuws 192 x bekeken

Britten woedend over prijsverlaging Vion

Cambridge - Britse varkenshouders zijn woedend over het besluit van Vion om de varkensprijs met een penny (1,20 eurocent) te verlagen. De andere grote Britse varkensbedrijven Tulip, Cranswick en Woodhead hebben hun prijs op hetzelfde peil gehouden.

Dat meldt de National Pig Association, de organisatie van Britse varkensfokkers. De British Pig Industry Support Group, een groep activisten onder de fokkers, zal zich komende week beraden op de situatie. NPA-voorzitter Stewart Houston: "We zijn erg teleurgesteld dat Vion haar steun voor de varkenshouders op deze manier intrekt. We zullen volgende week eens gaan onderzoeken of Vion onder druk van (supermarkt) Asda haar prijs heeft verlaagd. Dat zou me overigens verbazen want we hebben juist de laatste tijd met Asda gesproken over manieren waarop ze de sector kunnen helpen."

Dat op de achtergrond druk van Asda een rol zou spelen, is niet uit de lucht gegrepen. In november moest Vion UK nog meedelen dat het een groot contract met Asda voor de levering van bacon was kwijt geraakt. Door dat besluit verloren 160 van de 800 werknemers in Vion’s baconfabriek in Scunthorpe hun baan. Vion UK liet daarbij wel weten dat de prijs geen rol had gespeeld bij het besluit van de derde supermarkt van Groot-Brittannië.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.