Varkenshouderij

Nieuws 167 x bekeken

Britse varkenshouder moet erg waakzaam blijven

Londen – De Britse varkenshouders moeten de ontwikkelingen deze weken sterk in de gaten houden en erg waakzaam blijven.

De kans bestaat dat sommige winkeliers in de verleiding komen om Duits varkensvlees of anders vlees uit Nederland in te kopen omdat de prijzen daar door het dioxineschandaal flink zijn gedaald. Dat zou de Britse sector ernstig ondermijnen op een moment dat de voerkosten juist op recordhoogte liggen en de zeugenprijzen toch al aan het dalen zijn.

Dat stelt Mick Sloyan, directeur van het varkensschap BPEX. ”De varkenshouders draaien nu al met verlies. Een plotselinge toevloed van ingevoerd varkensvlees kan sommigen de nek omdraaien. ”Zoals we allemaal weten is er een potentiële mogelijkheid voor winkeliers, als ze weten dat varkensvlees ergens anders goedkoper is dan willen ze daarvan profiteren. We moeten dus erg goed in de gaten houden dat die winkeliers geen gebruik maken van de huidige situatie, want we weten ook dat de prijs vaak veel sneller naar beneden gaat dan dat hij weer gaat stijgen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.